Üniversitemizde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Kapsamında Çalışmalar Devam Ediyor

29 Temmuz 2020, Çarşamba 46

Üniversitemiz, bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması kapsamında çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda, Artvin Orman Bölge Müdürlüğünün de desteği ile birlikte Kemalpaşa ilçesinde yetiştiriciliği yapılan ve fidanları yurt dışından ithal edilen Vaccinium sp. (yaban mersini, ayı üzümü, likapa, ligarba) çeşitlerinin doku kültürü ve çelikle üretim çalışmalarına başlandı. Artvin Orman Bölge Müdürlüğünden Serkan KARAKURT, Arzu ÖZDEMİR ve Üniversitemiz Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer ÖLMEZ hocamızın katılımı ile yapılan incelemelerde çelik ve doku kültürü için örneklerin temin edilme zamanı ve üretimde kullanılacak yöntemler kararlaştırıldı. Prof. Dr. Zafer ÖLMEZ, bölgenin yerel kalkınma için önemli bir potansiyel barındırdığını ve yerel üretim çalışmalarının başarıya ulaşması ile ekonomik anlamda hem bölgeye hem de ülkemize kayda değer katkılar sağlanacağını ifade etti. Kemalpaşa ilçemizde yaban mersini yetiştiriciliğini yıllardır profesyonel bir şekilde yürüten Sinan LOKUMCU ve Murat Nazmi KARAŞAH’a üniversitemize ve misyonumuza verdikleri katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.